Снимка: БГНЕС
fallback

Няколко големи държави в Европа са изправени пред трудности в намирането на учители, съобщи РТЛ.

Проведено е ново проучване в Германия.

Oще по темата
То показва, че в страната до 2025 г.  ще липсват 25 000 учители.

В Португалия изчисляват, че до 2030 г. ще липсват 30 000 учители. Във Франция има свободни четири хиляди места.

Това се дължи на различни фактори. Основният е ниското заплащане в сферата.

Нужен е напредък в условията за труд и признанието. Много учители са пред пенсиониране, а професията не е привлекателна.

Във Франция, дори удължиха срока за кандидатстване за учителски места, а в Ирландия и Финландия са решили въпроса с обществен консенсус за значимостта на професията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

Еми идеално за елита - на тях им трябват зависими от технологиите тъпунгеpи.

34

знаещ

преди 1 година

Единственото , което е от значение , е да сте послушни и ГЛУПАВИ КОНСУМАТОРИ живеещи от ден за ден на кредити ! Училището е разход на ресурси и пари , които не е необходимо да се хвърлят на вятъра , за да се постигне резултата ! Знам че на тези ми твърдения , веднага ще се появи някой бролер , който ще ме обвини , че съм нищо не разбиращ дъртак " комунист " , но той не знае какво го очаква - А Аз ЗНАМ именно защото съм ходил на училище , прочел съм толкова книги , колкото той не може и да брои !

33

Анонимен

преди 1 година

Европа нямала учители . НЕ Ви и трябват - Ходжата ще Ви каже какво е написанов корана и това Ви стига ! Да сте евтини татуирани силиконови пачаври учене не Ви трябва , важното е да има кой да ви купи някоя парцалка и да Ви заведе на някой плаж да се нагъзите пред телефончето ! " Мъжкарчетата " пък са с повече обици и от жените - И това не се учи в училище , а пък и като има достатъчно хитри политици да Ви пълнят ПРАЗНИТЕ глави с " демокрации и права " - Тик-Тока и Фейса стигат за да сте РОБИ !

fallback