Снимка: БГНЕС

Неизвестно лице е стреляло с оръжие в късните часове снощи срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, в РСМ.

При инцидента няма пострадали. На място е пристигнала полицаи, за да опише щетите от стрелбата. По неофициална информация срещу клуба е стреляно с пистолет от автомобил. Следи от стрелбата има по стените вътре в клуба и по прозорците и рекламните надписи на клуба.

Нападението е извършено около 21.00 часа снощи българско време.

Още по темата

Това е пореден инцидент срещу клуба. Само преди два дни прозорците бяха счупени от трима маскирани, които хвърляха камъни. Същото се случи и при официалното откриване на клуба.

До момента нито една институция, партия или местен ръководител от Охрид не е осъдил публично случващото се. Нещо повече властите приеха по бързата процедура закон, който предвижда в тримесечен срок клубовете да променят наименованията си, в противен случай те ще бъдат закрити.

Припомняме, че нападение имаше и срещу българския клуб в Битоля. Входната врата беше подпалена преди три месеца, а нападателят бе пуснат на свобода. /БГНЕС

Коментари Напиши коментар

60

Наблюдател

преди 2 месеца

Северозападнала Македония трябва да се казва.

59

Zеленски

преди 2 месеца

Толкова сме зле от 2002 насам, че и македонците могът да ни излапат с парцалите. Няма НСГВ, БНА както и всичко друго, а ТОВА което е останало работи за мафиоти. Оръжие за запасняци дори няма ВЕЧЕ всичко е продадено. При една обстановка грабваме прашките и коловете, но ще бъде по добре да ги насочим понапред към ония от 1998 година които се пподписаха за това да няма БЪЛГАРИЯ.

58

Анонимен

преди 2 месеца

Запознайте се с българските украинци.