Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският външен министър Дмитро Кулеба отрече падналите в Полша ракети са да дошли от Украйна и обвини руската пропаганда за тази версия.

Сега Русия разпространява конспиративна теория, според която на полската теория е паднала ракета на украинската противовъздушна отбрана. Което не е вярно. Никой не трябва да вярва на руската пропаганда или да усилва нейните послания. Този урок би трябвало да е научен отдавна след свалянето на #MH17, написа министърът в профила си в "Туитър".

Две произведени в Русия ракети удариха снощи на територията на Полша, убивайки двама души. Първоначално бе съобщено, че ракетите са руски. По-късно обаче американският президент Джо Байдън коментира, че ракетите може да не са изстреляни от Русия.

Президентът на Полша Анджей Дуда потвърди, че според първоначалната информация ракетата, причинила експлозията в Източна Полша и смъртта на двама души, е произведена в Русия, но подчерта, че към този момент няма достатъчно категорични доказателства кой я е изстрелял.

Russia now promotes a conspiracy theory that it was allegedly a missile of Ukrainian air defense that fell on the Polish theory. Which is not true. No one should buy Russian propaganda or amplify its messages. This lesson should have been long learnt since the downing of #MH17.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) November 15, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

:-) :-) :-) :-) :-)

преди 1 година

Ти пък кой си да ме учиш в какво да вярвам , и в какво да не вярвам. Аз съм свободен човек и отдавна съм направил своя избор. Бог да пази Русия до пълна победа и капитулация на врага.

87

Анонимен

преди 1 година

Leleeeслед като Щатите казаха че ракетата е изпратена на братския плоски народ от укриодите, тоя да обвинява че НАТО и Щатите говорят неверно па дори и лъжовни неща. Тоя ще загине заедно съсзеленияглист. двамцата потрошиха мира и икономиката на Европата

86

българина

преди 1 година

ще падна от смях, и го казва след украинската ракета убила двама поляци..... този скапан континент европа ще се смоубие от лицемерие и лъжи!

fallback