Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Компаниите от Европа трябва да покажат, че разбират позицията на Китай, обяви европейският представител по вътрешния пазар Тиери Бретон, съобщи "Фигаро".

Предстои посещението на ръководителя на германското правителство Олаф Шолц в страната.

Oще по темата
Очаква се там да договаря нови търговски споразумения.

Това доведе до противоречия в германското правителство. Днес Бретон призова европейските компании да не бъдат наивни, когато приемат китайски инвестиции.

ЕС прие редица правила, които да контролират инвестициите от големи външни партньори като Китай. През последните дни се разбра, че Германия се е съгласила да отдаде част от собствеността над пристанището в Хамбург на китайска компания.

Бретон призова за бдителност при такива договорки. Настоява държавите да използват европейското законодателство.

Той припомни, че европейският пазар е отворен с ясни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Сащ

преди 1 година

Германия винаги е носила само бели на европа 2 световни войни колко време сащ я предупреждаваха да не копуват руски газ и петрол защото по тоя начин инвестират най много в терористична дъража сега благодърение на германия омират невини в украина

9

Гробачов

преди 1 година

Започва перестройката, а след нея и разпада на ЕССР! Поръчано от САЩ!

8

ВЪЗРАЖДАНЕ

преди 1 година

"""""""През последните дни се разбра, че Германия се е съгласила да отдаде част от собствеността над пристанището в Хамбург на китайска компания.""""""""Няма по-голямо доказателство за фалита на ЕС. Тая *** рухна благодарение на крееетени като Лаййненната путколожка и сплескания каапуут Шолц

fallback