Снимка: БГНЕС
fallback

Убедена съм, че Северна Македония ще намери убедителни аргументи да приеме промените в конституцията, заяви в Скопие председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен на съвместната пресконференция с македонския премиер Димитър Ковачевски.
Oще по темата


Убедена съм, че гражданите на Северна Македония ще се отнесат положително и ще гласуват в подкрепа на промените в конституцията, каза тя, цитирана от БГНЕС.

Бяхте успешни в напредъка и съм убедена, че ще намерите убедителни аргументи всички граждани на страната да участват и да допринесат за нейния напредък по пътя към ЕС.

"Ние обещахме, че ако Парламентът на Северна Македония предприеме необходимите стъпки, ще започнат преговорите за присъединяване, след това ще скринингът на законодателството на ЕС без отлагане. Подчертахме, че уважаваме вашата идентичност и вашия език", каза още тя.

Както обещах, скринингът на законодателството започна веднага и преговорният процес добива динамика.

"Обещах, че договорът с ФРОНТЕКС ще бъде подписан на македонски език, наравно с всички останали 24 езици на ЕС.Няма съмнение, че македонският език е вашият език и уважаваме това.", добави тя.

По думите й, Северна Македония бележи напредък по пътя към ЕС, което беше отбелязано и от доклада за напредъка ,допълни председателят на ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Може

преди 1 година

До Благоевград до коментар 42.......Ама кога цъфнат налъмите!Накисни налъмите на прапрадяда си Александър и чакай да цъфнат.Кога цъфнат,тогава ще се появят "македонци" в България.Виж Българи в днешна Северна Македония - колкото щеш!През годините мачкани,унижавани,бити,заплашвани и една част посърбени и асимилирани,но все пак БЪЛГАРИ!

23

Абе Вие очаквате

преди 1 година

Ама те очакват да увъртат по "Югославски" и да протакат до безкрай.Е,ние се опитвахме да водим диалог,сега е ред на Европейската комисия.Нека сами разберат с какво сме си имали работа ние!

22

Augusto Pinochet

преди 1 година

БАБА ЯГА УРСУЛА ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО СИ В МАКЕДОНИЯ НАБИ ДРЪЖКАТА НА МЕТЛАТА СИ НА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПОЛИТИКАНЧЕТА НА ЕДНО ДЕЛИКАТНО МЯСТО ПОКАЗВАЙКИ ИМ, ЧЕ ДОРИ В ОТНОШЕНИЯТА М/У ЕС И МАКЕДОНИЯ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ - БРАВО!

fallback