Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Прокуратурата в Кьолн  извърши обиски в централата на Дойче Банк във Франкфурт, съобщи Блумбърг.

Претърсени са домовете на десетима бивши служители на банката. Това става след голямо проучване, проведено през последната година.

Установени са данъчни злоупотреби свързани с продажбата на акции, малко преди да се изплатят дивиденти и се продават малко след това.

Oще по темата
Впоследствие данъкът е възстановен няколко пъти за капиталови печалби, платени само веднъж.

Проучват се още банки като JPMorgan, Barclays, Bank of America и Morgan Stanley. Прокуратурата обяви подробности по разкритията.

Смята се, че държавата е загубила сума за около 12 млрд. евро. Претърсена е и вилата на руския магнат Алишер Усманов, за който се смята, че е участвал в укриване на данъци.

Очаква се да бъдат разгледани всички подробности по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

Тази банка ако изобщо може да се нарече така е перачницата в Германия на висшата политическа номенклатура. Скандалите и далаверите са от години, но винаги се покриват и замазват, защото ще излязат много неща. Това е финансова институция която уж е частна а всяка година държавата налива милиарди за да не фалира. А намесата в цялата работа на руснак е повече от смешна. То бива пропаганда и лъжи, но прекалявате вече. Висшите служители на банката са само немци и никакви други.

18

Анонимен

преди 1 година

Хехе, пак намерихте как да вмъкнете и Русия в еурогейската афера.Да бяхте вмъкнали и къщата в Барселона,

17

Пропов

преди 1 година

Аз да питам - как прокуратурата от Кьолн шета и тършува във Франкфурт - финансовата столица на Европа. Това са отделни административни провинции. Нещо като в Щатите. Това не може да се случи. После добавяме и дежурната в шарлатаниите руска връзка и тази статия , освен за сензация, няма как да се взема насериозно.

fallback