Снимка: БГНЕС

Хиляди протестираха вчера вечерта пред руското посолство във Варшава в знак на протест срещу руските нападения в Украйна през последни дни. Демонстрантите носеха украински, полски, беларуски знамена и знамена на ЕС и скандираха лозунги срещу Владимир Путин, предаде TVP World.

Протестиращите скандираха: "Русия - терористична държава!" и "Долу фашизма!", както и "Слава Украине!"  в чест на Украйна и украинските войници.

Освен националните знамена и знамето на ЕС, демонстрантите развяха голямо знаме в украински цветове с червено-бяло сърце в центъра, като символ на помощта, която Полша е предоставила на Украйна.

Още по темата
Сред плакатите на демонстрантите можеха да бъдат забелязани транспаранти с надписи: "Русия е терористична държава", а една жена от Беларус, пристигна пред посолството на Русия във Варшава с плакат: "Беларус не е Лукашенко".

Улицата, на която се намира руското посолство, бе блокирана от местната полиция. Протести избухнаха и в други държави, включително в Литва във Вилнюс и в Тбилиси, Грузия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase