Снимка: БГНЕС
fallback

Саботажът по "Северен поток" само влоши ситуацията с енергийните доставки на Европа и се превърна в нов "11 септември", само че този път за Европа. Това коментира турският вестник Yeni Şafak, известен с тесните си връзки с властта в страната.

Oще по темата
"Поради специалната операция на Русия в Украйна способността на Германия да доставя газ по суша вече значително намаля, а фактът, че последните събития я лишават от възможността да получава синьо гориво по море, също повдига въпроса: Настъпи ли 11 септември за Германия? И не само за нея, но и за други европейски страни“, коментира изданието.

Според вестника зависимостта на страни от Централна Европа като Германия, Полша и Унгария от газ от Русия е около 40-50%. Това предполага, че саботажът, извършен в Северен поток, само ще влоши и без това трудната ситуация с газа в тези страни.

Авторите на статията добавят, че ситуацията със "Северен поток" демонстрира необходимостта от нови европейски механизми за сигурност, по-специално за Германия, чието икономическо благосъстояние зависи от безопасността на търговията и енергийните маршрути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ами да

преди 1 година

Боли ме *** за джендарите.

22

Иван радоев

преди 1 година

Поведението на Европа е смешно, неадекватно и жалко. Ще мизерстваме и студуваме, заради псевдодемократичните амбиций на шепа европейски политици, чието интелектуално и морално ниво не надвишава това на Просто Киро и Кокорко

21

Усмивката

преди 1 година

Европа е под командването на САЩ. САЩ командват Европа слуша.

fallback