Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Мисля, че едва ли някога "Северен поток 2" ще заработи. Това обяви премиерът на германската провинция Долна Саксония Щефан Вайл, съобщи ТАСС.

Страната замрази руската програма през февруари.

Oще по темата
Тя беше почти завършена.

Очакваше се по нея да тръгнат допълнителни енергийни доставки. Руският държавен глава Владимир Путин обяви, че има вариант "Северен поток 2" да влезе в експлоатация, ако е необходимо.

Вайл обаче е на друго мнение. Той обясни, че едва ли правителството би разгледало такова решение.

"Мисля, че говорим за такава загуба на доверие, че едва ли нашата страна ще може някога отново да разчита на руски доставки. Няма как да дадем одобрение", коментира Вайл.

Германският представител смята, че едва ли някога ще има ново партньорство с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Бивш канадец

преди 1 година

Най-добре описа положението в Германия самият Шолц - "Забравете за енергийния комфорт".Разбирайте го както искате - но газът в Германия просто никога вече няма да е по $27 за мегават.Преведено на български - гювечът свърши.

96

анонимен

преди 1 година

след 10 години индийците ще идват на екскурзия в Европа и ще искат да видят това бедно племе което се е продало за пари и си се унищожило ей така на ПУк на Путин

95

Анонимен

преди 1 година

Честито на американците, наистина брилянтно проведоха стратегическата си операция ... такъв е светът и живота - ако не можеш да си защитаваш интереса, други субекти със съответния капацитет ще се възползват. Да му мислят в ГДР-то...

fallback