97

Бивш канадец

преди 1 година

Най-добре описа положението в Германия самият Шолц - "Забравете за енергийния комфорт".Разбирайте го както искате - но газът в Германия просто никога вече няма да е по $27 за мегават.Преведено на български - гювечът свърши.

96

анонимен

преди 1 година

след 10 години индийците ще идват на екскурзия в Европа и ще искат да видят това бедно племе което се е продало за пари и си се унищожило ей така на ПУк на Путин

95

Анонимен

преди 1 година

Честито на американците, наистина брилянтно проведоха стратегическата си операция ... такъв е светът и живота - ако не можеш да си защитаваш интереса, други субекти със съответния капацитет ще се възползват. Да му мислят в ГДР-то...

94

Анонимен

преди 1 година

До 94 никога не прави сделка с американците ако искаш да си жив. Справка Ирак Садам Хюсеин, Либия Кадафи. Не прави сделка с американците ако искаш да останеш с пари. Венецуела САЩ им помпиха петрола и бум санкции. Иран същата работа. С руснаците алъж вериж и накрая 300 милиарда блокирани. Извода е американците ще преценят и най-добрите си партньори само и само за да са по-добре от тях. Справка санкциите които Европа налага на Русия и това как се отразява на нас .

93

Анонимен

преди 1 година

Не може зелена енергия и руска газ!

92

пасарела

преди 1 година

Никога , ама никога не прави сделка с руснаци ако искаш да си независим !!

91

white star

преди 1 година

Що бе?... расийская фидирация и да я няма газ ще има. И северен паток 2 може и да се ползва за него. Кой ще го пуска и в какви пари ще го продава тепърва ще видим. Петербург ли ще бъде, Република Сибир, Китай или пък Казахстан... рубли, долари, евра, йоани, тугрци... въможностите са безкрайни.

90

Оня

преди 1 година

Усетиха се швабите , че ако са заедно със сибирските диваци нищо добро не ги чака !

89

Анонимен

преди 1 година

Зимата идва, а както знаем от историята, тогава европейците клякат пред Русия.

88

A

преди 1 година

Ами купувайте руски суровини през Азия, за да ви излезе по-евтино и за да се получи на 100% зелената сделка, като по възможно най-дългия път ги доставяте. Тогава пак сангционирайте бедните, които се отопляват на дърва и съчки от собствените си гори, които са на 1-2 от населените места. Егаи ***!

87

Румен

преди 1 година

До81. Русия сама си избра Азия и се прави , че запада и е виновен. А нормалните тези природни богатства да принадлежат на ЕС и НАТО. Където сме и ние като държава

86

Анонимен

преди 1 година

В какви облаци живеете. русия няма необходимите тръбопроводи за да пренасочи износа на газ от ЕС към Китай и Индия. Растоянията са огромни, инфраструктура почти няма. Капацитетът им за втечнен газ също е доста малък. Гледате руска телевизия, те ви лъжат, вие им вярвате.

85

до 81

преди 1 година

Хапчетата. Пий си хапчетата.

84

Анонимен

преди 1 година

До81 . За кратко написа много неверни неща. Първо Русия отказва да дава газ , защото е задължена с договор и с Китай. Доставката за Европа е невъзможна , няма капацитета/ нито физически , нито технически/ да дава на Европа и на китайците едновременно Избира, като Приоритет е Китай. И така пренебрегна европейците ,а избра Азия. Това ядоса Запада

83

До 81

преди 1 година

Значи аз не знам дали знаеш, но питин нападна украйна, не украйна путин! После не знам дали знаеш, но русия тукав БГ и сърбия и македония има бая голяма агентура и това е виндо и по питинофислки коментатори и лъжи и по действията които крайно десни партии в тез държави предприемат в подкрепа на това, че русия иска да заграби и унищожи една суверенна държава! После държавите у руската федерация си ги имат тез конфликти от самото начало о на СССР и на руската федераци! Та за кое лице говориш ти?

82

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Лъжи. Истината е, че на никого в Европа и САЩ не му пукаше за русия преди русия да почне тази война. Германия имаше един куп заводи в русия, строеше си Северен Поток 1 и 2. На запад всички искахме русия да е нормална държава. Обаче точно те искаха да са мразени защото когато имаш комплекси няма нищо по-лошо от безразличието. Те сами си повтаряха, че някой ги мрази или че някой им е враг. Защото не могат да си признаят, че русия е държава без значение.

81

Еко Евро-ЛИБЕРАСТ

преди 1 година

Явно Германците ще се отдадат на пълно безгрижие и пълен разврат в ЛГБТ и хомосексуализма ще ги топли вместо газта и атомните централи които се закриват също щото не били по Зелената Еко Сделка.

80

Анонимен

преди 1 година

Газът е най малкия проблем. Интересно ще е догодина с торовете и реколтата.

79

Анонимен

преди 1 година

Западняците о най вече Англия добре се грижат да сборичкат всички бивши съветски републики. Тресе се запада от страх. Готови са на всичко да попречат на Русия. Както е било винаги. Толкова омраза към този народ. Сега им се разкри истинското лице. Целия запад са чисти фашисти.

78

Анонимен

преди 1 година

Защо триеш антируски коментари бе *** гаден.