Снимка: БГНЕС

Повече от 100 полета ще бъдат отменени на лондонското летище Хийтроу заради погребението на кралица Елизабет II, която почина на 8 септември на 96-годишна възраст, съобщи телевизия Sky News.

Отмяната цели „шумът от самолетите да не попречи на погребението на кралицата в Уестминстърското абатство и замъка Уиндзор“, се казва в изявлението. Известно е, че най-малко 15 процента от планираните заминавания и кацания ще бъдат променени заради траурната церемония.

Още по темата

Според телевизията това решение е взето в знак на уважение към кралското семейство и Нейно височество, които редовно пътуват през посоченото летище повече от 70 години.

Погребението на монарха ще се състои в понеделник, 19 септември, в Лондон. Елизабет II почина на 8 септември, а във Великобритания беше обявен 10-дневен национален траур. На 10 септември синът на кралица Чарлз III беше официално провъзгласен за нов крал на Обединеното кралство. /БГНЕС


 

Коментари Напиши коментар

17

До Йорданка Фандъков

преди 4 месеца

"...това решение е взето в знак на уважение към кралското семейство и Нейно височество, които редовно пътуват през посоченото летище повече от 70 години." А ние искаме само нормален градски транспорт, какъвто нямя и няма, ама Йорданка е горда градоначалничка. Ние ли полудяхме или ни правят на такива. Ако сме толкова много лудите - да не харчат пари за глупости, а да откриват психиатрии.

16

Анонимен

преди 4 месеца

Такава опашка може да се повтори само на погребението на Лили Иванова. Уникално.

15

Анонимен

преди 4 месеца

Елизабета направи по-дълга опашка от Ленин, Сталин, Ким Ир Сен и Мао, взети заедно.