Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Висша фигура в Словакия може да се оттегли от кабинета, съобщи Фигаро.

Това ще стане по настояване на един от младшите партньори в управлението, като става въпрос за финансовия министър Игор Матович.

Oще по темата

Споровете са около плана за ограничаване на поскъпването в страната. Премиерът Едуард Хегер опитва да договори споразумение в последния момент.

Още от юли един от партньорите в управлението призова за оттеглянето на Матович. Премиерът обяви, че е подготвил план с ясни предложения за действия, който очаква да бъде одобрен.

Така трябва да се гарантира стабилност в управлението. Ако планът не бъде приет, министърът е обявил, че е готов да напусне поста.

При отделяне на партньорите в управлението, вероятно те ще загубят мнозинство, но е малко вероятно да се стигне до извънреден вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Жана Д'Арк

преди 1 година

До здравомислещия партньор под номер 8: Това е само началото друже защото зимата още не е дошла ,а с нея и ЕНЕРГИЙНИТЕ проблеми - европейски !Ще видиш тези изгладнели и премръзнали източно-европейски дръгливи булонки как ще започнат да се хапят смъртоносно !Ще почнат да ръфат и дърпат за роклята и госпожата от Брюксел,която ги държи на каишка. Има вероятност булонката "италиано",да скъса каишката и да се отдели от прайда, веднага след 25.09.2022Тогава гледай истински сеир братче . . .

7

Малките първо

преди 1 година

Прайда кученца насъскан срещу мечката почва да сдава линията....

6

Ламята

преди 1 година

Започва сезона на оставките.Само гледайте,колко бързо,ще се изпари солидарноста на евроатлантиците с окрайна.Има един лаф:Когато мизерията потропа на вратата,любовта излита през комина.

fallback