Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Европейският съюз ще замрази споразумението за визите с Русия. Това обяви унгарският външен министър Петер Сиярто, съобщи Фигаро.

В момента няма единно мнение по темата в Европа.

Oще по темата
Очаква се решение на срещата на външните министри.

Идеята за визова забрана обаче няма да бъде въведена. Тя има подкрепата на редица държави.

Унгария е от страните, които отхвърлят предложението, като страната опитва да поддържа партньорство с Русия.

Договорила е и допълнителни доставки.

Водещите държави в ЕС също подкрепят умерен подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен В.Орбан в никой случай не може да бъде заподозрян в русофилство; в Унгария само като чуят името Русия и си спомнят 1956 г. и нахлуването на руски войски в УНР Но Орбан е ръководител на една 9-млн. държава, чийто народ трябва да се отоплява, а за промишлеността трябва нефт. И той тегли по една ругатня на Урсула, Борел,Тимерманс и осигури унгарците с газ, а унгарската промишленост - с газ и петрол. Премиерът, дето ние си го избрахме, макар че 20 години не е бил в БГ,ни остави без газ.

11

Анонимен

преди 1 година

Жозеп Борел беше достатъчно умен да задържи проблема със спирането на визите на руснаците срещу подаване на природен газ. Иначе тези ръководители на държави със запълнени газохранилища щяха да оставят държавите с полупразни хранилища, между които и Германия, да мръзнат през зимата. Само че Шеф на ЕК е германка, на ЕНП е германец - Манфред Вебер, Германия е влекачът на икономиката на ЕС. Как ви звучи тая сага?

10

ЕС Лозе пази

преди 1 година

Ако ЕС сега бяха спрели визите на руснаците, то Путин щеше да им спре завинаги газа още на 1- ви Септември,....но сега ще изчака до 1-ви Октомври! Ще им го пусне, чак когато отменят всички санкции!? Видимо Русия няма нужда нито от $, нито от ?, при положение, че няма никакви взаимоотношения с печатниците.

fallback