Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Хиляди граждани в Гърция си инсталираха ново приложение, което им позволява да качат своите документ в мобилния телефон, съобщи Катимерини.

Това е нова програма на правителството.

Oще по темата
В телефоните могат да бъдат качени лични карти и шофьорски книжки.

Самите документи вече няма нужда да бъдат носени навсякъде. Тяхната мобилна версия може да бъде представяна, когато трябва.

Приложението беше пуснато преди месец. Личните си карти са качили над седемстотин хиляди граждани, а шофьорските книжки над петстотин хиляди.

Документите могат да се използват навсякъде в Гърция, но не и в други страни. Документите в телефона ще са достъпни за банки и различни компании от октомври.

До тогава там ще се използват хартиените версии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Edin

преди 1 година

До до Сидний 24. Правят нещата лека-полека, вероятно да не предизвикат сътресения сред хората. Но като цяло смятам, че си прав - ел. документи за самоличност, дигитална валута с абсолютна проследяемост на покупки, харчове и местоположение и т.н. За съжаление, хартиените пари и монетите в недалечно бъдеще вероятно ще бъдат изтеглени, обявени за незаконни и заменени с дигитална валута.

27

…!!

преди 1 година

Изгубен, откраднат, счупен телефон, смяна с нов, просто супер идея! Глуп*оста няма край!

26

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

До славянин, деббиллско изказване и нищо повече :) И като онзи по-долу! Нищо не разбираш от сигурност и само пълниш коментарите с нонсенс! Твоят аршин е според твоята некомпетентност :) не я прилагай върху останалите! Родителите ти не са ли те учили на елементарно поведение?

fallback