Снимка: архив, "Гранична полиция"

Всяка седмица жители на Северна Гърция пътуват до България за по-евтини горива и хранителни стоки, предаде кореспондентът на БНР в Гърция.

По четири пъти на месец пътуват много гърци до България, за да заредят автомобилите си на по-ниска цена. Собствениците на бензиностанции в Северна Гърция се оплакват от нисък оборот, а част от тях дори затвориха.

Анкети на гръцките медии от граничните пунктове показват, че гърците, които живеят в северната част на страната, балансират семейния бюджет и с български хранителни стоки. Те казаха, че българските стоки са не само по-евтини, но и качествени.

Гърците пътуват за стоки и до Турция, но не толкова често поради по-голямото разстояние и опашките на границата. Живеещите близо до границата със Северна Македония също избягват да пазаруват скъпите гръцки стоки.

В същото време от Търговската камара в Атина информират за ново покачване на цените на стоките в Гърция от следващия месец.

 

Коментари Напиши коментар

37

Боби Дъбов

преди 5 месеца

Тъй като парите в съюза за глупости са на привършване, спукана и е работа на Елада. Няма вече кой да и подарява милиони евро.

36

Анонимен

преди 5 месеца

До Истинска лъжаНашенци не чакат за евтин,а за качествен курорт.Гърците знаят как се прави туризъм.Наште мутри едва ли някога ще се научат.

35

Анонимен

преди 5 месеца

Ние носим там милиарди, а те връщат тук милиони.