Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц определи като голям успех въвеждането на евтини месечни карти за градския транспорт, съобщи РТЛ.

Програмата ще бъде продължена.

Oще по темата
Самите карти се предлагат за девет евро.

Картата беше въведена за летните месеци. Тя покрива градския и регионалния обществен транспорт.

Част е от програмата за подкрепа на домакинствата, като самата карта повиши интереса към градския транспорт.

Редовната стойност на такава само за Берлин възлизаше на над осемдесет евро. Финансовият министър Кристиан Линднер призна, че разширяването на действието на картата ще струва доста на бюджета.

Правителството търси варианти за нейното налагане за дълъг период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Пропов

преди 1 година

Абе вие от БГ какво знаете за живота в Германия че толкова сте се ангажирали па взехте и да се карате даже. 9 евро за месец при предишна цена 80 до 100. Ами добре е. Иначе с кола в голям град е сложно. Няма безплатно паркиране. Или 2 до 5 евро на час платен паркинг или глоба от 30 евро нагоре. Така е в цяла цивилизована Европа. Даже в Германия глобите са супер евтини. Да не говорим че с влака и даже с автобуса се избягват ежедневните задръствания. Който иска да му е лесно и може да смята - моля!

28

Анонимен

преди 1 година

До 6matarok 35 - Те и в Англия бяха така допреди 6-7 години ... сега държавата им е пред разпааааа, брааааааат!

27

Анонимен

преди 1 година

"Толкова ви е сметката за ток сега." - Бръ... Сметкта ми е 300 кинта за ток шоту нас сървъри да хоустя порно и да чарджа кеш, па и 5 климатика да е ладничко ... па га копа ... 2000 бона и това беше без кражбита ада се отчитат ... регнах фирмичка в гаража, че да прекараме трифазка .. ама после дойде тоя неурелгулруемият пазар или кто го викат атм ... и ме се секна.

fallback