29

Пропов

преди 1 година

Абе вие от БГ какво знаете за живота в Германия че толкова сте се ангажирали па взехте и да се карате даже. 9 евро за месец при предишна цена 80 до 100. Ами добре е. Иначе с кола в голям град е сложно. Няма безплатно паркиране. Или 2 до 5 евро на час платен паркинг или глоба от 30 евро нагоре. Така е в цяла цивилизована Европа. Даже в Германия глобите са супер евтини. Да не говорим че с влака и даже с автобуса се избягват ежедневните задръствания. Който иска да му е лесно и може да смята - моля!

28

Анонимен

преди 1 година

До 6matarok 35 - Те и в Англия бяха така допреди 6-7 години ... сега държавата им е пред разпааааа, брааааааат!

27

Анонимен

преди 1 година

"Толкова ви е сметката за ток сега." - Бръ... Сметкта ми е 300 кинта за ток шоту нас сървъри да хоустя порно и да чарджа кеш, па и 5 климатика да е ладничко ... па га копа ... 2000 бона и това беше без кражбита ада се отчитат ... регнах фирмичка в гаража, че да прекараме трифазка .. ама после дойде тоя неурелгулруемият пазар или кто го викат атм ... и ме се секна.

26

информация

преди 1 година

въведени са поне от един месец .

25

до Иво

преди 1 година

Самоизплащат се според зависи от нуждите ти - колко енергия потребяваш. Колкото повече толкова по-бързо. Ако потребяваш малко си правиш по-малка инсталация, която е и по-евтина. Но по принцип никой не те каза насила. Просто ти отварям очите безплатно. Щом искаш да плащаш повече и са си зависим - твоя воля.

24

Иво

преди 1 година

До до 24 А колко ти струва инвестицията в тия панели? Тоест колко време се самоизплащат? А другото за е.миксера, няма да го чета :)

23

до 24

преди 1 година

В България изграждането на вятърни турбини е необосновано освен в Шабла, т.к. ветровия потенциал е недостатъчен.Виж за 20 бона може да си сложиш панели на покрива генериращи 10 kw - предостатъчно за едно домакинство + зареждане на електромобил.И имаш гарантирана, независима енергия за 20 години напред без значение от пазарната цена. Това са по 83 лв. на месец. Толкова ви е сметката за ток сега. А по новите цени? А сега махнете от разходите - отопление с дърва/пелети, а махнете гориво ...

22

ил Рапоне

преди 1 година

Клозетният сайт продъжава да чупи ***. Връзката между градския транспорт и Дойче баан в снимката е направо от явна по-явна. За успехите на гейзера Щолц не е нужно да се коментира. Апропо, билетите на доня Комприца от 1,60 са все още незаконни според първоинстанционния съд. Приятен ден.

21

глас от тъдява

преди 1 година

Истината е че нямат за какво да похарчат парите от ковид програмите . Същото е и в Испания - свалиха цената на билетите за автобус от 66 на 44 цента. Предполагаше се че с тези пари ще помогнат да се развие икономиката, а ги харчат за ремонти и ненужни дивотии.

20

Анонимен

преди 1 година

Правителството търси варианти за нейното налагане за дълъг период. Аха..значи още не въвежда? Фейк нюз!

19

Анонимен

преди 1 година

"се качи на градския транспорт държавата/народа ще спести много от колосалните суми, които раздава на разни американци и руснаци за горива" - Дъъържавата! Мадафака, аз палщам, не държавата. АЗ!

18

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 19 - Това като хубаво нещ и го казваш или като лошо?

17

Анонимен

преди 1 година

До Да бе 17 - Една перка, дето "потенциално" може 1 кв/ч е 5000-6000 лева, 10000 с инсталацията и ще ти генерира средно по 0.2 кв/ч. Значи - това а ти 2.8 кв/ч на ден. За 10 бона. Ще трябва и подръжка. Сега, ако си ланината, не ти пречи ума (и мееегааа шумнооо) можеш а изръсиш мнгоо стаилни пари, ще намериш нещо с по-добро сотноение между жена и прозиводителност, ама освен ако можеш да продавш или складираш, кел файда? Засега нямам хуабва технология за складиране на огромно количества енергия.

16

Анонимен

преди 1 година

Значи , не съм се иизяснил правилно. Дойде виденова зима за Германия :)Харесва ми , че не могат да си порещат разгоходите нищо повече. Искам да видят как живеят хората в БГ и как старите хора се возят по автобусите защото не могат да платят сметките си.

15

Анонимен

преди 1 година

Видя голиме момченца и се поотпусна малко, взе да гледа по позитивно на живота :)

14

Анонимен

преди 1 година

Ами няма как трябва да се топлят по автобусите и трамвайте.. както нашите стари хора правят зимата. Ама то нали знаете бумеранг !! Ох че кефф

13

Анонимен

преди 1 година

Така се почва, скъп бензин, скъпи части, скъпа поддръжка - за сметка на евтин и бърз градски транспорт. В едни уж конспиративни четива, които четох преди време, се казваше точно това - човечеството не трябва да има собственост, а трябва да зависи от държавите, в които живее. Автомобилът трябва да се води луксозно имущество. Точно натам отиват нещата.

12

Да бе

преди 1 година

Точно двигателите с вътрешно горене не знам ква свобода ти дават като зависиш от петролни продукти, които не можеш да си произвеждаш сам. Освен ако нямаш дизел от 82-ра който върви с олио и то само през лятото.Точно на ток може да имаш свобода, т.к. може да си го произвеждаш и сам ако трябва.

11

Анонимен

преди 1 година

Ако Наполеон е бил информиран от такива сайтове като вас още щеше да си мисли, че е Император. Тази евтина карта е от три месеца и важи за всички градове там.

10

Анонимен

преди 1 година

Германия не го е закъсала... Просто взимат превантивни мерки за да им е добре на хората... Там (във ФРГ) не е имало комунизъм и не знаят, че на хората трябва постоянно да им е гадно (според както учи комунистическото учение, по което ние все още живеем за огромна жалост) ...