Снимка: БГНЕС
fallback

От началото на руската инвазия в Украйна са регистрирани общо 23 711 престъпления, свързани с агресия и военни престъпления.

Съответното изявление беше направено от украинската главна прокуратура в "Телеграм", съобщава кореспондент на "Укринформ".

Според украинската главна прокуратура са регистрирани общо 23 711 престъпления на агресия и военни престъпления, извършени от руски военни, а именно такива, свързани с нарушаване на законите и обичаите на войната, както и планиране, подготовка, започване и водене на агресивна война, пропаганда на война и др.

Oще по темата
Освен това служителите на правоохранителните органи са регистрирали 11 429 престъпления срещу националната сигурност, а именно такива, свързани с посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна, държавна измяна, колаборационизъм, подпомагане на държавата агресор, саботаж и др.

Припомняме, че на 24 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин започна пълномащабно нахлуване в Украйна, с което започна война
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 1 година

Дали са 5 "нарушения" или 55 000 няма никакво значение. Запада сигурно срещу хората по цялото земно кълбо е направил 5 милиона военни престъпления и до момента нищо не се е случило. Значение има само ако Колективния Запад и Водача им победят! Да, ама няма да победят! Това го знаят даже и по-големите деца. Запада си прави проветрение на не митата уста. Бой ще има до разформироването на държавата. Няма държава, няма проблем, бе казал един известен грузинец. Този грузинец е .................!

80

Анонимен

преди 1 година

нещо да публикувате и за Украйна в това отношение ?

79

Тръмп

преди 1 година

Какво беше това Украйна че не се сещам.

fallback