Снимка: БГНЕС
fallback

Увеличението на цените на електроенергията в Германия ще бъде по-осезаемо за потребителите през 2022 г., отколкото се очакваше досега. Това съобщи вестник „Bild“, позовавайки се на прогнози на Жилищната асоциация.

От асоциацията предполагат, че допълнителните разходи за едночленни домакинства ще бъдат 2700 евро годишно, а за четиричленно домакинство – около 5000 евро. В статията не се обяснява методологията на изчисленията, предава БГНЕС.

"Всички домакинства в Германия са изправени пред невероятни трудности. Особено хората с ниски доходи не могат да си позволят такива допълнителни разходи", казва ръководителят на асоциацията Аксел Гедашко.

Цените на енергията в Германия се повишават от края на 2021 г. насам - тенденция, която се ускори след началото на войната в Украйна. По данни на Федералната статистическа служба на Германия цените на енергията през юни са се повишили с 38%. Успоредно с това правителството планира да се откаже от руския газ до 2024 г. До края на годината се очаква замяна на руските въглища и нефт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Манфред

преди 1 година

Юли месец има 3% намаление на тока.Газ няма...Откъде ги събира тези материали тази журналистка?!Ток има и е евтин.

59

Анонимен

преди 1 година

Нека сега видят как живеят българите не без помощ на германските политици и техните кукли на терен!

58

Анонимен

преди 1 година

Богата страна, могат да си го позволят, даже да не забравят да поканят още бежанци за да си ги отглеждат.

fallback