Снимка: БГНЕС

Руската армия продължава да напредва в посока Бахмут, като в същото време украинските защитници отблъскват опитите за атаки в посоките на Харков и Славянск, се посочва в сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна на 8 юли, пише изданието "Украинская правда".

Няма съществени промени в състава и дейността на подразделенията на въоръжените сили на Беларус в пограничните райони на Брестка и Гомелска област във Волинско и Полеско направление. В Северско направление руските войски са обстрелвали с реактивна артилерия и минохвъргачки района на населените места: Михалчина Слобода, Черниговска област.

Още по темата
В харковското направление руснаците продължават да водят отбранителни действия. Руската армия е обстрелвала от артилерия, реактивни системи за залпов огън и танкове районите на населените места: Харков, Николское, Лебяже, Уди, Дементиевка, Горни и Стари Салтов, Петровка, Руски Тишки и Байрак.

Нанесен е въздушен удар близо до Петровка.

Украинските войници решително потушиха опит за нападение в посока Дементиевка.

В посока на Славянск руските сили са прилагали огнево въздействие от артилерия от различен калибър в районите на населените места Волобуевка, Крестище, Гусаровка, Чепол, Мазановка, Долина, Красное, Дибривное, Богородичное и Адамовка.

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 2 месеца

НАТО ще се бори срещу Русия до последния украинец. Ще има още бой. Ще има още много бой.

47

Хасан

преди 2 месеца

ПУКИН имаше късмет преди години ,че не нападна ТУРКИЙЕТО заради свалените самолети в Сирия,тогава рашките щяха да видят кон боб яде ли .

46

По същество

преди 2 месеца

Ами какво да правят. Имат си задача, изпълняват си я.