Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският милиардер Ринат Ахметов завежда дело срещу Русия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, съобщи в канала си в Телеграм "Nexta".

"Злото не може да остане ненаказано. Престъпленията на Русия срещу Украйна и всеки украинец са очевидни. Извършителите трябва да бъдат наказани. С помощта на най-добрите украински и американски адвокати подадох жалба до ЕСПЧ за обезщетение", казва Ахметов.

Той уточни, че този иск е един от първите международни съдебни искове срещу Русия.

Ринат Ахметов е собственик на металургични предприятия в Донбас, включително на известния завод "Азовстал", който беше разрушен от руснаците. Той настоява за компенсация на загубите - става дума за милиарди долари, предаде OFFNews.

Милиардерът е представляван от международната адвокатска кантора Covington & Burling LLP.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Опала

преди 1 година

Компенсацията те чака на адрес: Любянка 2, Москва. Всичко ще ти платят там по заслуги. Няма какво да търсиш в Страсбург. Ако вземеш от крадените пари и с чай ще те почерпят. Питай Литвиненко.

95

По същество

преди 1 година

Хааааааааааааааахахахахахахахаха!!! Хаааааааахахаха... Господи, със сълзи се смея... Чий завод е бил преустроен в бункер през последните години, Ринатчо? Не търси обезщетение, изчакай малко и скоро ти ще бъдеш съден за съдействие с нацисти и фашисти, които се укриваха и държаха цивилни като пленнци в твоя подготвен за това завод.

94

Джипко Бибитков

преди 1 година

Може да си иска парите и от Зеленски. Ако украинците не бяха се крили в завода, никой нямаше и да го бомбардира. За какво им е да си го разрушават без нищо?

fallback