Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Гърция ще предложи субсидии на домакинствата, за да си закупят нови климатици и хладилници, съобщи Катимерини.

Това обявиха от гръцкото правителство днес.

Oще по темата
Идеята е да се намалят сметките за електроенергия.

Подобни планове се въвеждат от миналата година, като гръцките домакинства ще могат да си закупят до три нови уреда.

Те ще могат да получат субсидия, която да покрие до половината от цената на всеки уред. Това може да подкрепи значително домакинствата.

Очаква се новите уреди да са енергийно ефективни. Те ще могат да намалят с до четиридесет процента сметките на домакинствата.

Самата инициатива за гражданите ще бъде подкрепена от фондове на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

И при нас е така-помощи,помощи.....Едни 25 ст. за гориво ги дъвчат от 2 мес.-да ги дадат ли,да не ги ли дават,ама как,ама на всички ли,ама само за евтиния бензин ли,как да се отчитат,колко документа да изискват,ама за колко литра,а през това време с тези 25 ст.цената е вдигната няколко пъти ! Колко сме нещастни !С какво заслужихме това наказание,наречено Кирил,Асен,Нинова......-все "загрижени" за народа!!???

13

Малякас

преди 1 година

Крайно мързеливи и неможещи, лични впечатления. От 80-те ЕС налива млрд, когато други нови членки още няма, а САЩ налива в армията им и пак нищо. Хърватска, която влезе 2007 и 90-те беше във война е с по-висок бвп на глава от населението от гърците. Смятайте колко са некъдърни. Лежат на туризма с тази огромна брегова ивица и острови. Просто господ им дал и тези могат само да лежат и консумират. Северняците да пестят с поколения за да може тези да трошат чинии. Затова ЕС няма как да просъществува

12

Анонимен

преди 1 година

Стига да имат какво да слагат в новите хладилници, понеже видяхме как идват да купуват храна от България. Търсенето на храна от Гърция в България повишава общото търсене и цените се повишават допълнително от засиления интерес. Кой ще компенсира българите? Киро и Асен компенсират само големите фирми. За народа няма компенсации.

fallback