Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Мисля, че в периода към края на моя мандат, вариантите ми за влияние над руския държавен глава намаляха значително. Това обяви предходния ръководител на германското правителство Ангела Меркел, съобши РТЛ.

Тя призна, че е имало опити да преговаря.

Oще по темата
Това, че нейният мандат е приключвал, обаче е довело до там да няма никакъв напредък.

"Мисля, че Владимир Путин нямаше желание да участва в общи формати на дипломация. Аз нося отговорност, за това, че не опитах да формирам нови формати, които да обсъждат диалога между Русия и Европа", обяви Меркел.

Добави, че в момента пред нея не стои въпроса, дали да се заеме с посредничество. Меркел е известна с това, че винаги беше отворена за диалог с Владимир Путин.

Тя признава, че нейното оттегляне може да е допринесло за последните събития. Според нея трябва да се намери вариант за диалог.

Настоящото германското правителство обяви, че ще подкрепя поддържането на разговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

рибока

преди 1 година

Високомерието е пречело по-вероятно.Като потребление в натура Русия със 140 милиона население е малко над Германия със 100 милиона.Е,сега цените в света като започнаха да растат разликата и в долари бързо се стопява,но по изчисления в долари на брутния продукт до миналата година бе три пъти с по-нисък от този на Германия.Икономическото джудже просто е джудже великан,а като прибавим и износът му става титан.

68

да бе

преди 1 година

Ама лельоо, западът не иска диалог, нито партньори. Западът е свикнал да заповяда и да има роби. Е, с Русия тия неща няма да минат. Не могла да влияе на Путин, а на Зеленски защо не повлия? Да спре да избива хор на изток. Сега нямаше да сме в това положение.

67

Малко за политика

преди 1 година

Това, което Меркел и Макрон можеха да направят, беше да въздействат на Украйна да спазва Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеха,но не го направиха (а бяха се подписали под тях). Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. ... Сигурно е било трудно, защото за САЩ война в Европа е дар божи.

fallback