Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Италия може да обяви извънредна ситуация, заради намалените енергийни доставки от Русия, съобщи АНСА.

Доставките са намалени за трети пореден ден. Това потвърдиха правителствени източници.

Планира се обявяване на повишена готовност. Това ще позволи предприемането на редица действия за намаляване на потреблението, включително задаване на норми за определени промишлени потребители и искане на повече доставки от други източници по съществуващи договори.

Във вторник трябва да се проведе заседание. Тогава ще бъде разгледана и ситуацията.

Няколко електроцентрали са готови да повишат производството. Възможно е и преминаването към извънредна ситуация, ако ситуацията стане още по-трудна.

Руски представители твърдят, че намаляването на доставките не е умишлено, а се дължи на поправка на оборудването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Чичовци

преди 1 година

Тези руски балалайки едно и също си дрънкат.Натяхното да е!Не им се връзвайте!Проявяват натиск,защото са пред ФАЛИТ.Моралният фалит е готов,а се пече и производствения и банкови фалит.Едва ли ще изкара да е жив двойника Путин и РФ до Коледа!

42

ГОЧО

преди 1 година

То ще падне едно мислене!!! Гледай нашКИРО от къде купува и бегай взимай от там! На по-ниски от руските цени! ХА ХА ХА!

41

Тошко

преди 1 година

До 41 ако имаш нещо в главата няма да си помислиш такива неща защото колкото повече оръжия се дава на Украйна толкова повече украинци умират защото няма как да победи Украйна Русия това най-накрая трябва да го разберете Русия никога няма да загуби войната срещу Украйна Русия притежават другия оръжие които не са ядрено но са много мощни аз съм против войната колкото по-бързо свърши и тя толкова по-малко хора ще умрат запада не ги интересува украинския народ точно това им беше целта през тези 30 г

fallback