Снимка: БГНЕС
fallback

Годишният доклад на Европейския център за наблюдение на наркотиците и употребата им сочи, че достъпът до тях в ЕС остава висок, съобщава Европейската комисия.

Изделията от канабис са най-употребявани, а производството на синтетични наркотици нараства, се допълва в доклада, чието представяне предстои утре. Употребата на наркотици е свързана с много здравни и обществени проблеми, включително с психични отклонения и опити за самонараняване, бездомничество, престъпност сред младежите, показва наблюдението, предаде БТА.

Oще по темата

Комисията отбелязва, че през май предложи законодателни промени, които предвиждат отнемане на имущество, придобито с помощта на престъпления, свързани с наркотици. Предвижда се държавите от ЕС да могат да проследяват, запорират, управляват и отнемат средства, придобити от престъпления с наркотици. Държавите ще могат да предприемат действия подобни печалби да не бъдат инвестирани в по-нататъшна престъпна дейност. Доходността от престъпления, свързани с наркотици, е най-високата, пояснява ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

пияница мистик

преди 2 години

Аз честно казано наистина не виждам начин да си купиш имот, говоря за хубав имот, а не за люлинска панелка на 50 години, ако само разчиташ на някаква работа. Дори и на Запад много малко са хората със собствени имоти, всичко е под наем. А тези искат да отнемат имущество, придобито по престъпен начин. Че то всичкото е такова. Трябва да си изключително талантлив програмист или успешен бизнесмен, за да ти е всичко придобито по честен начин. Ама колко са такива?

9

Накратко

преди 2 години

Алкохолизма и наркоманията е често съпътствана от проблеми в семейството. Да вменяваш вина или слабост на човек със зависимости е израз на плоско мислене. Това са хора предимно от дисфунционални семейства и там трябва се насочат усилията, ако искате да намалите употребата. Войната с наркотиците винаги е била изгубена кауза. Докато има търсене ще има и предлагане. Хванете и си го изпечатайте това в главите.

8

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се регулира употребата им, защото заобикалянето на закона е, и винаги ще бъде, допълнителен стимул за глупаците да си провалят живота, а хитреците да печелят на техен гръб. За съжаление. Но тази битка е загубена в зародиш, и няма смисъл от нея.

fallback