Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия трябва да намери прагматичен подход в преговорите с Косово, защото без това няма как да се присъедини към ЕС.

Още по темата
Това обяви ръководителят на германското правителство Олаф Шолц, съобщи Данас.

Днес той е на посещение в Косово. Там води преговори за достигането до бърз напредък в преговорите със страната.

"Косово и Сърбия трябва да намерят ясно споразумение, което да уреди общото признаване на статут. Няма как две държави, които не се признават една друга, да са част от ЕС", заяви Шолц.

Отправи призив за прагматичен подход. Шолц обеща, че ще подкрепи Косово в преговорите за либерален визов режим за гражданите на страната.

Предстои Шолц да посети и Сърбия. Там ще бъдат проведени същите преговори.

ЕС демонстрира своята подкрепа за страните от региона.

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 1 месец

А кво ще прави Сърбия в ЕС. Да й закриете производствата и да я напълните с бой..лу.ци втора ръка и ръждясали автомобили ? И да плаща газ по тройни цени? У да ви яде бой.лу.ците от Метро, Лидл и Кауфланд? Айде, нема нужда.

54

СВОЙ

преди 2 месеца

Тия май се помислиха за Богове? А бе навремето Цар Калоян им показа как се воюва на елита на Европа.Щото и тогава са се мислили за Богове,били са нагли и похода към Божи гроб в 90% е бил икономически.

53

тя

преди 2 месеца

Т н бедни страни към които се числим и ние ,защо е така ? Богатите ,защо са богати ? *** отговор : грабителите стават богати , ограбените - бедни !Великобритания , Гермавия ,Франция ,Белгия ,Испания , Италия са колониални страни ограбващи народите, а ние не само ,че никой не сме ограбили , но сме били ограбвани ,вклюмително и териториално !