Снимка: БГНЕС
fallback

Русия "вероятно вече контролира" град Северодонецк и в крайна сметка ще обкръжи украинските сили в района, твърди високопоставен западен военен експерт пред Би Би Си.

Служителят, който не желае да бъде назован, заяви, че тежкото въоръжение, което се предоставя от Запада, ще пристигне твърде късно и е с ограничени количества, за да повлияе на изхода на войната.

Той казва, че в Донбас предстоят още много битки. Според него Русия все още не напредва с темповете, на които се е надявал Путин, предава БГНЕС.

Oще по темата
Вчера губернаторът на региона обяви, че Северодонецк в Източна Украйна вече е "до голяма степен" под руски контрол след ожесточени сражения, докато неговият град-близнак Лисичанск търпи огромни разрушения.

Ден по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че Москва контролира всички жилищни райони на Северодонецк, както и почти цялата Луганска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Антикомунист

преди 1 година

Няма по долни хора от тази клика управляваща русия в момента. Хилядите животи погубени безсмислено от двете страни не знам дали им тежат на съвестта ако въобще имат такава.

57

Човече

преди 1 година

Като гледам руснаците хич не им дреме за тъпотиите и анализите на всякакви ....И става все по-очевидно, че май не са само бензиностанция с ракети. Продължавайте да смятате руснаците за ***, толкова ви е акъла. Байдън, Урсула ще си идат, инвазията ще приключи, а после?

56

Орт

преди 1 година

Колко мъка има в погледа на тази жена,а би трябвало да се радва,нали вече е "освободена".

fallback