Снимка: БГНЕС
fallback

Горски пожар в планините в Южна Испания е наложил евакуацията на центъра на град Бенахавис, в който живеят 7000 души, а трима пожарникари са били ранени, съобщиха властите.

Пожарът е започнал в сряда следобед по склоновете на планината Пухера в Сиера Бермехаин, над Коста дел Сол, магнит за британските туристи по крайбрежието на Андалусия, съобщи в Twitter Андалуският отдел за борба с горските пожари (INFOCA).

Oще по темата
Горещото лятно време и неблагоприятният вятър са причина за пожара, се казва в съобщение, публикувано късно в сряда, предаде "Ройтерс".

С пожара се борят 200 пожарникари от службата, 100 военни и 50 пожарникари от други градове на Коста дел Сол.

Рано в четвъртък над района се появиха самолети за наблюдение.

"За съжаление трябва да съобщим, че трима пожарникари от INFOCA са получили различни видове изгаряния, а един от тях е с 25% изгаряния по тялото и е евакуиран в болница в Малага", заяви пред репортери регионалният президент на Андалусия Хуанма Морено.

Друг пожар опустоши същата планинска верига през септември, като за броени дни изпепели поне 7 780 хектара (30 квадратни мили) гори и храсти. Около 1000 пожарникари, подкрепени от около 50 самолета, работиха за потушаването на този пожар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

50 самолета...

преди 1 година

Четете и си правете изводи. С природата шега не бива.

fallback