Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Милиони германци ще могат през следващите месеци да се възползват от безпрецедентни намаления на цената на обществения транспорт, приети от федералното правителство с цел да убеди хората да променят навиците си на пътуване в условия на високи цени на горивата, предаде ДПА.

От днес всеки може да закупи месечна карта за пътуване с регионалните влакове и автобуси на цена от 9,66 евро.

Картата ще бъде в употреба и през юли и август, а очакванията са влаковете да бъдат претъпкани през летните месеци.

Същевременно германските власти намаляват до края на август акцизите на горивата до най-ниското разрешено в рамките на ЕС равнище в опит поне малко на облекчат потребителите по време на летния сезон.

Очаква се мярката да свали цената на бензина с 35 цента на литър, а на дизела - със 17 цента. Това обаче ще струва на властите милиарди евро приходи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Наблюдател

преди 1 година

Сега проучих цените в Германия . 700 евро е апартамент в доста отдалечено място . Ако е апартамент разбира се . А не стая и баня . Тъй че е възможно в това отдалечено място , един ресторант да е 7-8 евро . 4 стола една маса и вурст и леб . Явно това е искала да каже германката , като казва че вечеря у ресторант .

45

пепи

преди 1 година

Затуй ли средна заплата за Германия е около 3000 евро . А вие ми казвате доста по високи . А топ мениджърите колко изкарват . Малко преувеличавате . Как и да е . С 6000 евро и да живеете под наем . Е малко странно . Или да давате 1509. Евро за ресторанти на месец . Как и да е . Само вие сте живяла в чужбина .

44

Германка

преди 1 година

Защо не можеш да приемеш факта, че има успели българи в чежбина, които изкарват пари? Моята приятелка от училище, пък работи като лекар в Щутгарт и заплатата и и по голяма и от мойта. Пограмисти и ликар хирург са мноого добре платини профисии в Германия..

fallback