Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Ръководителят на правителството на Германия Олаф Шолц призова Турция да прояви сдържаност към гръцкото правителство, съобщи Ди Велт.

Германия обяви, че се ангажира да реши въпросите между двете страни.

Oще по темата
Предстоят разговори с Гърция и Турция.

Днес турският държавен глава Реджеп Ердоган обяви, че прекратява двустранните разговори с гръцката страна. Те трябваше да намерят решение по въпросите за Средиземно море.

Той е недоволен от изказвания на гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Гръцкият премиер настоява, че ще отстоява правото на своята страна.

Германското правителство смята, че трябва да има единство в Европа. За това и ще се търси правилния диалог. Всяка тема ще бъде решения на основата на международното право.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

злобар

преди 1 година

До до 24Няма що беднотия... орисия...Турчина е търпелив...търпял е на толкова султани векове наред та един Ердоган ли няма да изтърпят сега...тя беднотията и скъпотията безтуй си е вечна...вчера беше така , днес е същото и утре няма да е по различно...Турците имат поговорка "Има бетер от бетера" ... Бог да пази всички именно от него ! ! !

44

злобар

преди 1 година

До до 24 Cтроят кораби и подводници...танкове и самоходни гаубици...лазерни оръдия и собствени ракети "Хисар"," Сипер" ,"Боздоган" . свои учебни изтребители,бойни самолети и вертолети...свои високоскоросни влакове и ЖП линии и магистрали от Капитан Андреевo и Лесово до Джилвегьоз на Ирак ,до Ирaн,до Азербайджан през Грузия и Армения...делят залък с 5 милиона бежанци само за инат на Европа и то при такваз беднотия и такава инфлация и скъпотия.

43

Анонимен

преди 1 година

До до 24 Да прав си...Турция е трагична икономика...стана много бедна...толкова бедна че отвинти шайбата...Дъхът им вони от глад ама от пусти му инат те строят мостове и тунели над и под проливите...строят най голямата аерогара на планетата...строят АЕЦ...сондират в моретата и на сушата и откриват свои независими енергийни ресурси които разработват сами пред изненадaните и учудени погледи на великите петролни магнати...почти веднъж на месец прaвят крупни военни операции в Ирак и Сирия и хранят милионна войска ей така за кефа на "диктатора" си...

fallback