Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Премиерът на Унгария Виктор Орбан приветства решението на ЕС за руските енергийни доставки, съобщи Гардиън.

Решението беше взето на среща на върха. Това стана след продължителни преговори с Унгария.

Oще по темата

Страната се противопостави на пълната забрана за внос на руски петрол. Вместо това беше взето компромисно решение за спиране само на доставките по море.

Това позволява на Унгария да използва своята инфраструктура, по която минават нейните доставки. Орбан обяви, че това е голям успех за неговата страна.

"Семействата могат да са спокойни, че не допуснахме най-лошия вариант. Ние ще продължим да управляваме своята икономика по предишните условия", обяви Орбан.

Той припомни, че неговата страна е била длъжна да издейства компромис, за да защити своята стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Право казано

преди 1 година

Човекът е изпълнил дълга си. Пази народа си, като очите си, особено сега, когато Европа е врящ казан. Представете си че Европа е квартал, а всяка държава е къща. Станало е наводнение, а само Унгария е сложила пясъчни чували, както се прави. Нека послужи за пример на нас и на други държави. И на нас ни трябва човек, който да притежава поне някои от неговите принципи, за да можем да избегнем най-лошия сценарий. Ето така се постъпва

27

Истинският

преди 1 година

Орбан е най мъдрият политик в Европа.Един баща който не обгръща с грижи и обича своите деца обгрижва и обича чужди деца. Няма как да служиш на чужди интереси и удома всичко да ти е в ред. Тези филми ги няма никаде колкото и да си образован..Има неща в живота които не се учат в нито едно училище и университет.

26

Паню Баирски

преди 1 година

Жалък *** - не знам докога ще го търпят в НАТО и в ЕС!

fallback