Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Италианският министър на околната среда обяви, че заплащането на руските енергийни доставки чрез трансфери в руска банка не е нарушение на ограниченията за страната, съобщи La Stampa.

Коментарът на Роберто Чинглолани дойде след разговори през последните седмици.

Oще по темата
Стана ясно, че италиански компании са се съгласили да плащат за доставките по схемата, предложена от руската държава.

"За европейските оператори сделката приключва с превеждането на разплащането в евро, което в последствие се конвентира в рубли от руската банка. Нашите действия са напълно прозрачни и ние спазваме правилата", заяви Чинглолани.

Той обяви, че винаги въпросът може да бъде решен от международен арбитраж. Отворен за диалог с европейските представители.

Няколко държави обявиха, че предложената от Русия програма за разплащане отговаря на европейските изисквания. Те започнаха и разплащания по нея.

Предстои и позиция на европейското ръководство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

хм

преди 1 година

Ама страшни лицемери са западняците. Ще те поучават, ще те сочат с пръст, ще ти забраняват, ще ти набиват чумберите, ще ти четат морал, обаче стигне ли до техния икономически интерес, ама винаги намират вратичка всичко тяхно да е чисто като сълза. Ама смятайте на тях да бяха спрели газта, а ние да си плащахме в рубли, как щяха да ни изхвърлят от ЕС или поне да ни орежат тотално парите и да ни принудят сами да напуснем. С такива приятели, врагове не ни трябват. Баси лицемерите.

18

IT-BG

преди 1 година

РАЗБИНИ СХЕМИ НА РАЗПЛАЩАНЕ ИМАТ IT И BG. ЕДНОТО В БАНКА, ДР. В ПАРИЧНА БОРСА.

17

Лондон

преди 1 година

Тя Италия не видя нарушение и когато взривиха Джовани Фалконе.

fallback