Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Германските граждани вече могат да купуват месечен билет за обществения транспорт в цялата страна на цена от 9 евро. Това е част от мерките, въведени от правителството им, за смекчаване на ефекта от високата инфлация.

"Една от иновативните мерки, която да подпомогне широката маса от хора, е билет за обществения транспорт. От 23 май бяха пуснати билетите за закупуване, засега няма проблеми. Билетът включва пътуване в цялата страна, с изключение на най-високия клас влакове. Друга ключова мярка е намаляване на данъка на горивата на минималната ставка за Европейския съюз", заяви IT специалистът в сферата на финансите от Дюселдорф Мартин Чилев за "България сутрин".  

По думите му правителството в Германия се опитва да търси начини за облекчаване на обществото.

"С тези мерки ще има облекчаване за фамилиите. Ще има единична помощ от 100 евро за хората с деца, на всяко едно дете", допълни IT специалистът.

Той изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че първоначално е имало тревожност, но сега, може би с изключение на недостига на слънчогледовото олио, рафтовете в магазините са пълни.

"Определено се покачиха цените на хранителните стоки. Отрази се, тъй като цената на горивата се покачи, и това ескалира във всички останали отрасли, като това се отразява на обществото", посочи още Чилев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Handel

преди 1 година

PS. В допълнение към долния пост - направих си труда да направя бърза и повърхностна проверка - само в Германия на 1 април 2020 са "отпуснати" 50 милиарда евро за помощи. А програмата е продължена до не помня кой месец 2022 година (което не означава че няма а бъде после пак продължена)... сметнете колко по 50 милиарда евро са "отпуснати" само в Германия.

15

Handel

преди 1 година

Пропусна да каже че инфлацията беше стартирана от отпечатаните милиарди евро в Германия и Франция от бабишкерата и макрончик за да бъдат изплащани помощи от по 1200 евро на калпак (поне в Германия бяха по 1200 евро), за франсетата не знам. Войната в Украйна вече беше чиста спекулация но се насложи на ковидната инфлация.

14

Анонимен

преди 1 година

Месечната карта само за София е 60 лева, а ако е и персонална е 50 лева. Явно сме по-богати от немците.

fallback