16

Handel

преди 1 година

PS. В допълнение към долния пост - направих си труда да направя бърза и повърхностна проверка - само в Германия на 1 април 2020 са "отпуснати" 50 милиарда евро за помощи. А програмата е продължена до не помня кой месец 2022 година (което не означава че няма а бъде после пак продължена)... сметнете колко по 50 милиарда евро са "отпуснати" само в Германия.

15

Handel

преди 1 година

Пропусна да каже че инфлацията беше стартирана от отпечатаните милиарди евро в Германия и Франция от бабишкерата и макрончик за да бъдат изплащани помощи от по 1200 евро на калпак (поне в Германия бяха по 1200 евро), за франсетата не знам. Войната в Украйна вече беше чиста спекулация но се насложи на ковидната инфлация.

14

Анонимен

преди 1 година

Месечната карта само за София е 60 лева, а ако е и персонална е 50 лева. Явно сме по-богати от немците.

13

бежанец

преди 1 година

Статията е грешна, аз съм бежанец от Сирия и днес си купих такъв билет за 9 евро, не само за "германски граждани"!

12

българина

преди 1 година

социализма не беше ли лош, защо ни накархте да го разрушим? субсидията и дотацията било непазарно и комунистическо. Чакам всички седесари да се изкажат

11

Az

преди 1 година

Тази мярка е за 3 месеца ,не се подвеждайте

10

do Не разбрах

преди 1 година

С тази карта може да се пътува цял месец с всички видове транспорт, колкото искаш, с изключение на скоростните влакове. Ако вече си купил годишна гарта за същия период, може да си купиш 9 евро картата и после ти връщат парите за месеца от "нормалната" карта. Това ще важи 3 месеца. Целта на немското правителство до тогава е да свалят цените на горивата от преди войната. В момента са около 30 цента нагоре, а бяха около 70 отгоре до преди месец.

9

Анонимен

преди 1 година

Ами то накрая пак работещия данъкоплатец ще плати разликата. Тази мярка е напълно безмислена.

8

Ужас

преди 1 година

До къде докараха продажните политици Европа?!

7

Анонимен

преди 1 година

ФРГ ту още през соца вземаше евтин газ и петрол от СССР . Просто те не излязоха такива неблагодарници като нас и затова се развиха индустриално но филма свърши и за тях . Китайски и южно корейски фирми им вземат пазарен дял в Русия а газа вече няма да е евтин . Ще има големи проблеми и там .

6

Анонимен

преди 1 година

А!))) Нали там всеки получаваше по 10 000 евро, бяха голяма работа... Кви са тея билети сега?

5

Анонимен

преди 1 година

9 евро за месец а тук ти се пада около 30 евро за месец и повече после кажете че не сме и си траеме

4

Как тъй?

преди 1 година

Санкционират Путин, а обедняват еврожендерите.

3

Анонимен

преди 1 година

О, радост! Разсипва се финансово-паричната система ден след ден! Само така! До някой щастлив ден, когато ще се пътува с билет от 0,00 евро, т.е. БЕЗплатно..... И телевизорите ще струват толкова, и сандвичите в МакДоналдс! Серзайте, другари! Дръзте тоя курс! Правилен е

2

Анонимен

преди 1 година

Ганчониди иска по триста литра дизел на месец като компенсация за инфлацията. Да кади с двадесет годишният котор шеста употреба,но задължително тройка дизел, с издънени катализатори,че ногу бяга.

1

Анонимен

преди 1 година

ааа,тука много крадльовци на клона,по 200евро на месец за бензин дават в ЕС тук по 25 стотинки...