Снимка: БГНЕС
fallback

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обеща да защитава суверенитета на Гърция пред нарастващия ревизионизъм на Турция. 

По време на разговор с председателя на Световния икономически форум Борге Бренде в Давос в сряда, Мицотакис заяви, че Гърция винаги ще се стреми "да поддържа отворени канали за комуникация" със своята егейска съседка Турция, предаде в. "Катимерини".
Oще по темата
"От друга страна, ако президентът Ердоган си мисли, че аз няма да защитавам суверенитета и суверенните права на Гърция и няма да представя пред международната аудитория случая, в който Турция се държи като ревизионистична сила, то той греши", каза Мицотакис.
 
"Това поведение е напълно неприемливо", каза гръцкият лидер, докато критикуваше Анкара заради продължаващите прелитания на турски изтребители над егейските острови, "и аз ще повдигам този въпрос винаги, когато мога, докато Турция не промени поведението си."
 
В понеделник Ердоган заяви, че няма намерение да се среща отново с Мицотакис, след като последният отправи критики към Турция при неотдавнашното си посещение в Съединените щати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

chakal

преди 2 години

До АнонименДьлжат 400 милярда ..... и >>> сега помагай те !!! ах вие на готово до кога ??? ще има гуш с ЕРДОГАН .... 100 %

14

Анонимен

преди 2 години

закъсаха гърците с проамериканския мицотакис ...ама про про не спря газта като нашия лакей

13

Анонимен

преди 2 години

Молят се на запада да им помогне при евентуална война, радваха като малки деца се че американците откриха военна база на остров Крит !!!ако чакаш някой друг да ти вържи гащите,забрави:)))

fallback