Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Полското правителство обяви, че междуправителственото споразумение за доставки на газ с Русия е прекратено, съобщи ТАСС.

Това потвърди пред полски медии Пьотър Наимски, който отговаря за енергийните обекти в страната.

Oще по темата
Решението е прието от правителството на Матеуш Моравецки.

Споразумението е било договорено преди близо тридесет години. Реално това означава, че партньорството между двете страни в газовата индустрия е прекратено.

Русия спря своите доставки за Полша преди месец. Това стана, след като страната отказа да извършва плащания в руска валута.

Полските представители обявиха, че руското правителство опитва да внесе противоречия сред европейските държави. За това и страната опитва да прекрати всякакви варианти за натиск. Започнал е разговор за алтернативни доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 1 година

profetey, обикновено так се случват нещата в цивилизования свят - имаш права, но имаш и задължения. Имаш право да получиш средства за нещо, но си задължен да направиш и нещо друго. Само че в държава, чийто национален герой е Андрешко се търсят само права. Е няма как да стане.

64

Анонимен

преди 1 година

До мда::: Поляците нито са прости, нито са лакеи. Някога ходил ли си в Полша? В тази следсоциалистическата Полша. Ако не си - горещо ти препоръчвам да отидеш за да видиш колко са напред хората. А ако си - би трябвало да знаеш, че това с простотия и лакейство няма как да се постигне. Поведението им е по-скоро морално, отговорно и стойностно. В целия ЕС единствените лакеи сме ние и орбанова Унгария.

63

profetey

преди 1 година

Това е един от проблемите на ЕС. Когато ти дават пари по някакви програми, то трябва да изпълниш нещо друго. Не знам дали в случая е така или е свързано, но така ЕС се научи да санкционира. Пробва се и с Русия, но за Русия това не е проблем. Света се промени и ние ще трябва да се нагодим бързо, иначе мизерията и гъзолизането ще продължи.

fallback