Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Някогашният ръководител на германското правителство Герхард Шрьодер обяви, че напуска ръководството на "Роснефт", съобщи РТЛ.

Оттеглянето си обяви и Матиас Варниг.

Oще по темата
Двамата обявиха, че няма как да продължат своята дейност в компанията.

От руската компания обявиха, че разбират тяхното решение. От там заявяват, че са благодарни на германски представители за тяхната постоянна подкрепа.

Добяват, че Шрьодер и Варнинг са имали огромен принос за разраставането на дейността на компанията. Те са участвали в програми, които значително са повишили благосъстоянието на германските граждани.

Някогашният германски ръководител беше председател на борда на директорите на руската компания. Това доведе до множество критики към него, като германското правителство призова да бъдат въведени ограничения за дейността му.

Очаква се неговият публичен офис да бъде закрит, а персоналът да получи нови длъжности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Кико

преди 1 година

Парата бие фукарата( особено социалистите)

16

Човек от народа

преди 1 година

Мишоците са озъбени, независимо от географското им местоположение...и напускат първи потъващия кораб. Иначе биха ръфари до последно за здрави зъби

15

Германец

преди 1 година

"Те са участвали в програми, които значително са повишили благосъстоянието на германските граждани." -- Тия бъзикат ли се с нас? Благодарение на такива инейбълъри като Шрьодер, Жужака си помисли, че държи козовете и може да напада суверенни държави. Вдигнал ми бил стандарта... ай сиктир...

fallback