Снимка: БГНЕС
fallback

Полша ще окаже помощ на Швеция и Финландия, ако те бъдат нападнати преди да получат членство в НАТО, заяви в четвъртък министър-председателят Матеуш Моравецки.

"Смятам присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО за важен сигнал за укрепване на сигурността в Европа", заяви той по време на конференция, предаде "Ройтерс".

"Искам ясно да заявя, че в случай на нападение срещу Швеция или Финландия по време на (процеса на) присъединяването им, Полша ще им се притече на помощ."

В сряда Финландия и Швеция официално подадоха молби за присъединяване към алианса на НАТО - решение, което бе подтикнато от руската инвазия в Украйна и постави началото на процеса на присъединяване, който се очаква да отнеме само няколко седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

джо

преди 1 година

Пановете и сега може да се набутат между шамарите, просто да отидат да помогнат на укрите. Руснаците само чакат да минат границата и такъв шамар ще им отряскат,че един с друг няма да се видят.. Особено след събарянето на военните паметници , автоматично се записаха втори в списъка.. Чакайте и гледайте, особенно кирчо харварда, щото нещо дъските са му лабави.

98

Тодев

преди 1 година

Недейте подценява Жеч Посполита,Съветска русия яде пердах от тях през,Полско- Съветската война през1920,червената армия на Ленин бе разгромена пред Варшава и Лъвов от поляците чудото на Висла,и турците са бити жестоко при Виена от тях,поляците са славяни и много от тях почиват в костницата на шипка

97

hasmokar

преди 1 година

Като отхапе територия(тешинска област от Чехия , в сговор с Хитлер 1938г.) или зрънце(Украйна).

fallback