Снимка: БГНЕС
fallback

Един от бойците, скрити в обсадения от руските сили стоманодобивен завод в украинския град Мариупол, се обръща към милиардера от SpaceX Елон Мъск с молба да помогне за евакуацията им.

Миналата седмица много цивилни бяха спасени от обширния завод "Азовстал" по силата на споразумение с Русия, но все още не е постигната договореност с Москва за пускането на стотици бойци, някои от които са ранени, след седмици на бомбардировки, предаде "Ройтерс".

"@elonmusk Хората казват, че си дошъл от друга планета, за да научиш хората да вярват в невъзможното. Нашите планети са една до друга, тъй като аз живея там, където е почти невъзможно да оцелееш", написа в Twitter командирът на морската пехота Серхий Волина.

Oще по темата
"Помогнете ни да се измъкнем от Азовстал към страна посредник. Ако не вие, тогава кой? Дайте ми знак."

@elonmusk people say you come from another planet to teach people to believe in the impossible.
Our planets are next to each other, as I live where it is nearly impossible to survive.
Help us get out of Azovstal to a mediating country. If not you, then who? Give me a hint.

— Сергій Волина (@Serjvlk) May 11, 2022

Мъск, най-богатият човек в света, е собственик на ракетната компания SpaceX и на производителя на електрически автомобили Tesla и планира да купи Twitter. Не стана ясно веднага дали Мъск е видял туита на Волина.

Украински официални лица твърдят, че в многобройните подземни тунели на "Азовстал" се укриват около 1000 бойци, стотици от които са тежко ранени и се нуждаят от спешна евакуация. Заводът е подложен на силен руски обстрел.

През февруари, когато интернет в Украйна беше нарушен след нахлуването на Русия, Мъск отговори на туит на украински правителствен служител, който търсеше помощ. Мъск заяви, че сателитната широколентова услуга Starlink на SpaceX е достъпна в Украйна и че SpaceX изпраща още терминали в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 1 година

Да опита да моли господ може да го чуе

146

Прости я Киро

преди 1 година

Моля колумбиицте да разредят "белото" щото укрите беха на тебишир.....

145

ПроСоТо

преди 1 година

До Доктор Ху*=..ха ха ,наистина свежо:-"Тоя отзад е на половин ху" разстояние "..Ся:-Идиотиятана оня,дето евентуално са обърнал към Маск за помощ,няма да коментирам..Но снимката е интересна:..-Много,много съмнителна е !..Забележи:-Светлината идва от ляво на Мъск,но лицето ,шията и яката на ризата му са перфектно осветени..НЯМА СЯНКА !..В същото време ОТ РЕВЕРА на сакото му плъзва черна сянка с ръбове и контури,все едно е сянка на Луната..А ако това зад него е човек,то би трябвало да е забил ли

fallback