Снимка: БГНЕС
fallback

Софийският апелативен съд отложи за 18 май делото по искане на румънската страна за екстрадиция на бившата румънска министърка Елена Удрeя за изтърпяване на присъда от 6 години затвор в родината ѝ.

Причината – инцидент и физическа травма, която е претърпяла адвокат Анева, която е един от защитниците на Удрея. В съда бе предоставен медицински документ за травмата, предаде БГНЕС.

Другият защитник на Удрея – адвокат Христо Ботев, обясни, че адвокат Анева разполага с документи, предоставени от румънската страна, които са относими към делото и настоя за отсрочка, за да бъдат предоставени на българския съд. За същото настоя и Елена Удрея, която бе доведена в съдебната зала.

Апелативните магистрати определиха следваща дата за делото и предупредиха, че повече отлагания не може да има, тъй като процесите за екстрадиция изискват бързина, съобщиха от САС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

7 После на адвокатите, няколко хиляди за прокурора, който обикновено е и партиен лидер. Родна картинка. Корумпирана България, където рибата мирише от главата.

12

Анонимен

преди 1 година

Къде другаде, само в България действа безотказно схемата прокурор, съдия и адвокат. Първо ще отлагат, ще й вземат десетина хиляди евро и ако има късмет, ще лежи докато не се смени властта у нас. С някоя по-нормална. България е с едно от най-корумпираните правосъдие в света, където се нарушават човешките права, демокрацията, а Конституционният съд смята, че това не го засяга.

11

Теди

преди 1 година

МАРИЯ КОЗАРОВА КОГА ЩЕ Я АРЕСТУВАТ

fallback