Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

ЕС планира да свика среща на страните, които се противопоставят на спирането на руски енергийни доставки, съобщи Политико.

Срещата ще бъде оглавявана от председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Oще по темата
Планира се да се проведе дистанционно.

На нея ще присъстват ръководителите на страните, които се противопоставят на забраната за внос на руски петрол. Това вероятно ще са Унгария, Чехия и България.

Самата Фон дер Лайен разговаря лично с унгарския премиер Виктор Орбан. Тя обяви, че има известен напредък по темата.

Унгария и Словакия получиха обещание за отсрочка по замразяването на доставките. Двете държави обаче не са убедени, че решението е правилно.

Предстои нова среща на постоянните представители на страните в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 2 години

Урса е просто женче! Ами ако утре лошият Путин спре газа, нефта, житото, ечемика, въглищата, никела, титана, редките земи, урановите пръти за АЕЦ, престане да рециклира европейския и американския уран, да прибира отработения....Без газа - душ по веднъж седмично, без жито - няма хляб, без ечемик - какво ще пият бюргерите, без никел - няма нито една марка неръждавейка, без титан - самолети! Русия ще ги смачка икономически за половин година! $=67 Р, еврото - на 71! А преди два месеца -115 и 130 Р!

39

Анонимен

преди 2 години

тая dyrta pacha не е правила в живота нищо друго освен да си вири краката какво е работила със 7 деца ....сменяла е памперси сега ходи в америка и сменя памперса на димеционния осиращ се бидон

38

УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО

преди 2 години

Защо се бъхтите за лудо ? В петък Русия спира износа на газ ,нефт , храни , метели , уран .... за неприятелските държави . Свърши се с търпението на Путин и заплахите на байдънчо.

fallback