Снимка: БГНЕС
fallback

"Днес Кремъл за пореден път се провали в опита си да посее разделение между държавите-членки. Ерата на руските изкопаеми горива в Европа е към своя край", заяви Фон дер Лайен.

Председателят на Европейската комисия предупреди вносителите от ЕС, че плащането на руския газ в рубли, както изисква Кремъл, ще наруши санкциите.

Полша и България вече получават газ от своите съседи от ЕС, след като руският държавен енергиен гигант "Газпром" затвори кранчетата, заяви още ръководителят на Европейската комисия.

Най-високопоставеният служител на Брюксел заяви пред репортери, че ако договорът за доставка не е деноминиран в рубли, европейските фирми не трябва да се поддават на натиска да плащат в руска валута.

"Това би било нарушение на санкциите, което представлява голям риск за компаниите", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

славянин

преди 2 години

Ерата на евтините и сигурни руски горива за ес е към своя край, след нея идва ерата на несигурните и скъпи неруски! Честито на ''печелившите''!

124

ПорЦелан

преди 2 години

Има някои хора, само като ги видиш още преди да са си отворили устата, ти идва да ги смажеш от бой и да не им казваш защо. Тази е същата.

123

Анонимен

преди 2 години

да се мечтае не е вредно-хубава мечта вие г-жа ще паднете пред путин на колкне с ръце на горе и ще се молите на брга да благослави путин

fallback