Снимка: БГНЕС
fallback

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е на посещение у нас по повод предстоящото представяне на оценката на комисията за националния План за възстановяване и устойчивост на България.

Oще по темата

Тя беше посрещната от и.д. ръководител на представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов и началника на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков - Лена Бориславова.

В рамките на визитата са предвидени срещи с премиера Кирил Петков и членове на Министерския съвет, както и с представителите на политическите партии в управляващата коалиция, предава Bulgaria ON AIR.

Във финалната версия на българския План за възстановяване и устойчивост е предвиден механизъм за контрол над главния прокурор и реформа на антикорупционната комисия. В енергийната сфера се предвижда и ускоряване на изграждането на нови евтини възобновяеми източници.

Актуализираният План не съдържа проекти за изграждане на газови централи, тръбопроводи, както и ангажименти за затваряне на въглищни централи в следващите години. Програмата на председателя на ЕК включва и посещение в Софийския университет "Св. Климент Охридски", който е един от бенефициентите по Плана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Харвардец

преди 2 години

Най важно е да постигнат консенсус по въпросите, кой от двамата е по-***, по-наведен и по-корумпиран.

19

П.К.

преди 2 години

Защо такова неуважение към председателя на Европейската комисия? Дали тези от промените вече са в немилост и от Европейските лидери?

18

кой

преди 2 години

А чухте ли другия олигоф.рен от ЕК Борел, каза, че за да свърши по-бързо войната и да спре миграцията на укрите трябва спешно да се изпрати много оръжие на украйна?Да гасиме огъня с бензин, а?

fallback