Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Европейският съюз заяви преди срещата с Китай, че подкрепа на страната към Русия може да има последствия за нейната международна репутация, съобщи Фигаро.

Срещата ще се проведе дистанционно. На нея ще преговарят европейските представители Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел с китайския държавен глава Си Дзинпин.

Отправени ще бъдат призиви към Китай да не съдейства на руската държава в заобикалянето на западните ограничения. Ако страната не се съобрази, вероятно ще има последствия за нейните компании. Очаква се срещата на върха да проправи пътя за бъдещи преговори. Планират се търговски разговори с китайското правителство. Те трябва да гарантират по-балансирано търговско партньорство.

Oще по темата

ЕС настоява за облекчаване на ограниченията за пътуване. Ще бъдат обсъдени и различни международни теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 2 години

До Реалист. Очевидно не си нито производител, нито търговец. За да произведеш дадена продукция, трябват суровини и консумативи.За пласмент на продукцията трябват пазари. Над 3/4 от тези пазари са Азия, Африка, Южна Америка, Русия. Не смятай, че Европа и Северна Америка са обширни пазари.Това е само в главите на Бай Дън, Урсула, Макрон. Обратно, и те търсят пазари в условията на силна конкуренция. За природния газ и нефта се поинтересувай в държавите от Близкия Изток.Ситуацията не е хич розова.

63

Анонимен

преди 2 години

Не съм сигурен, че многодетната майка Урсула от Дойчланд съобразява какво прави. Излъчвателите за Интернет поколението 5G смартфони се правят от GaN. Естествени залежи от него има в Корея, а такъв с полупроводникова степен на чистота се произвежда само в Китай. Сигурно фрау Урсула ще забрани смартфоните с двойно по-висока честота да работят?! Вярно, преди повече от 77 години е имало един германец, който е опитал само той да командва на цял свят. Резултатът фрау Урсула може да провери сама.

62

В.

преди 2 години

Имаше видео. Си Дзин Пин се явил в края на връзката и казал да си гледат работата

fallback