Снимка: БГНЕС

Словения, след близо месец пауза, отвори отново посолството си в Киев, но се наложи да свали националния флаг от пилона заради голямата му приликата с руския, информира македонската Нова ТВ.

Словенското и руското знаме имат едни и същи цветове - бяло, синьо и червено, с тази разлика, че на словенското е изобразен и словенският герб, съдържащ няколко символа - звезди, планина, море и река.

Служителят на посолството на Словения в Киев, Бостян Лесяк, заяви пред телевизия "Словения", че представители на Украинската национална гвардия, придружени от полицията, са ги посетили и ги попитали дали могат временно да свалят знамето, защото много прилича на руското.

Още по темата
Посланикът на Словения в Украйна, Томаш Менчин, продължава работата си от полския град Жежов, който се намира много близо до украинската граница.

Припомняме, че още преди началото на руската инвазия в Украйна много страни изтеглиха служителите от посолствата си в Киев и консулствата в други градове, като ги преместиха в западния украински град Лвов или в Полша.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase