Снимка: БГНЕС
fallback

Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис съобщи днес, че проектът за газопровода "Северен поток 2" е поставен "на пауза" и Комисията проучва съвместимостта му с енергийната политика на ЕС, предаде Ройтерс.

Домбровскис каза също, че ЕС ще направи всичко по силите си Русия да няма възможност да използва природния газ като оръжие.

Газопроводът, положен по дъното на Балтийско море и свързващ Русия и Германия, беше завършен през септември миналата година, но очаква одобрение от регулационните органи в Германия и ЕС.

Домбровскис каза също, че ЕК планира да одобри утре пакет с финансова помощ за Украйна на стойност 1,2 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 2 години

На Германците не им върви. Затвориха си атомните централи "щото немците са много модерни", като си мислеха, че ще пуснат евтин руски газ и ще произвеждат енергия от него и ще обясняват на другите как трябва да си спрат АЕЦ-ите за да могат те да ни продават. Да ама НЪЦ! Айде сега е момента ние да строим втори АЕЦ изцяло за вътрешно потребление, да ни е евтино, после да махнем ТЕЦ-овете за да намалим емисиите и емисиите които ни се полагат да отидат за намаляване цената на горивата!

42

Анонимен

преди 2 години

"Всеки иска това руско оръжие да преминава през него и неговата територия - Германия, Полша, Украйна - всички искат това руско оръжие да минава през тях"----------Не всеки. Знам едни, на които преди 7-8 години предлагаха "Южен поток". Какви мастити тяхни и чужди учени, специалисти, капацитети, политици, инженери и дипломати се изреждаха ден след ден да доказват, че потокът е руска зависимост, руско оръжие. И простият мат'рял повярва и не каза дума, когато сенаторите го спряха.

41

Обективен

преди 2 години

В новина на tass.ru пише,че Унгария е подписала в края на миналата година дългосрочен договор с Газпром за доставка на газ до 2036г. Цената,на която ще плаща газта е ПЕТ ПЪТИ по-ниска от сегашната в Европа. Орбан е умен политик,не плюе в кладенеца от който пие вода,за разлика от предишните наши управници. И няколко милиона ваксини Спутник купи от Русия по време на втората вълна,когато наш Боко твърдеше,че България не може да купува,защото не била одобрена от ЕС.

fallback