43

Анонимен

преди 2 години

На Германците не им върви. Затвориха си атомните централи "щото немците са много модерни", като си мислеха, че ще пуснат евтин руски газ и ще произвеждат енергия от него и ще обясняват на другите как трябва да си спрат АЕЦ-ите за да могат те да ни продават. Да ама НЪЦ! Айде сега е момента ние да строим втори АЕЦ изцяло за вътрешно потребление, да ни е евтино, после да махнем ТЕЦ-овете за да намалим емисиите и емисиите които ни се полагат да отидат за намаляване цената на горивата!

42

Анонимен

преди 2 години

"Всеки иска това руско оръжие да преминава през него и неговата територия - Германия, Полша, Украйна - всички искат това руско оръжие да минава през тях"----------Не всеки. Знам едни, на които преди 7-8 години предлагаха "Южен поток". Какви мастити тяхни и чужди учени, специалисти, капацитети, политици, инженери и дипломати се изреждаха ден след ден да доказват, че потокът е руска зависимост, руско оръжие. И простият мат'рял повярва и не каза дума, когато сенаторите го спряха.

41

Обективен

преди 2 години

В новина на tass.ru пише,че Унгария е подписала в края на миналата година дългосрочен договор с Газпром за доставка на газ до 2036г. Цената,на която ще плаща газта е ПЕТ ПЪТИ по-ниска от сегашната в Европа. Орбан е умен политик,не плюе в кладенеца от който пие вода,за разлика от предишните наши управници. И няколко милиона ваксини Спутник купи от Русия по време на втората вълна,когато наш Боко твърдеше,че България не може да купува,защото не била одобрена от ЕС.

40

Анонимен

преди 2 години

Правилно - на зло куче зъл прът.

39

Анонимен

преди 2 години

Полша и Украйна използват руския газ като оръжие срещу Германия. германия да им плаща огромния транзит. Вече те ще плащат на Германия за транзит. Малко пари са, само консумацията на Полша и Украйна. Големите пари ще вземе Германия.

38

Анонимен

преди 2 години

Всеки иска това руско оръжие да преминава през него и неговата територия - Германия, Полша, Украйна - всички искат това руско оръжие да минава през тях.

37

Анонимен

преди 2 години

Веднъж да тръгне газът през Германия, ще мълчат и ще псуват само тайно. Ще плащат колкото им каже Германия.

36

Анонимен

преди 2 години

Сев. Поток 2 ще доставя допълнителни 55 милиарда м3 газ на Германия, а тя получава още 50 милиарда по СП 1, Германия ползва около 80 милиарда м3 газ годишно а и внася газ от Норвегия и други страни близо половината от потреблението си. Така де факто Германия ще има излишък от 60-70 милиарда м3 газ, които ще ПРЕПРОДАВА от газовитеси хранилища. Така Германия става зависима от Русия а целият ЕС от Германия.Брилянтен ход на Путин, индиректно дърпа конците на ЕС. Германия е предател.

35

Дедо от село

преди 2 години

Да поглем от друг ъгъл: Значи Путин се е загрижил за демографската криза в Европа. Та ,няма газ, няма топло, след 19ч си лягат и до сутринта се топлят.Все са си вдигнали раждаемоста.Лошо няма и да почерпат руснаците.

34

Алекс

преди 2 години

Паузата ще продължи до следващото застудяване в Зап.Европа.След това делегация от западноевропейски политици ще е в Кремъл и ще се моли на император Путин за газ.

33

Taню

преди 2 години

Тая помощ за Украйна от 1.2 млрд можеха да я дадат на нас най бедните в ЕС.>>>>моля ви са, мързелите искат ЕС да им дава пари, а пък щели да го напускат???ЕС ви наля ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ЕВРО, благодарение на които има за пенсии, държавна хранилка, някаква болнична и пътна инфраструктура. Бяха разграбени от вашите газди и политически пoлюциoнни фиксации, любимците ви те народни!!! #Napusnetebe! Вокза́л, чемодан, масква - вами ожидають! Ще сте интересни 2 седмици по-късно :D:D:D

32

...

преди 2 години

Не ЕС,а Русия постави "Северен поток 2" на пауза.С агресивната си политика Кремъл все повече ще изпада в изолация...

31

Факт

преди 2 години

И Русия да сложи на пауза газа за европа , па да гледаме сеир!

30

Пич

преди 2 години

Еееми то как да са сигурни, че е съвместим? Може и несъвместим да се окаже?

29

Анонимен

преди 2 години

Ето новини, които идваха приблизително около година назад: След като в началото на годината (2021) в Япония цената на СПГ достигна рекордните $1200 за 1000м3, а преди два дни газовите цени в Оклахома подскочиха до $17,7 хиляди за 1000м3 и се установиха на $13,3 хиляди за 1000м3 /съгласно твърдението на водещия кореспондент на Bloomberg по енергетика Жавие Блас/, енергетическият колапс е все по-близо. --------------------Колапс, а джендърята поставили "Северен поток 2" на пауза?!?!?!

28

Taню

преди 2 години

И блъскат минуси в безсилие, като с рога по оградата... :DБезспорно, ЕС не показва логично мислене, спират се мощности без да са прегарантирани с алтернативи, евробюрократите участват в една малко излишна ескалация, НО без нея не може! Украйна трябва да се превърне в буфер спрямо ония oткaченяци зад нея. Азиатските орди с техния майндсет да си кротуват под батуша на батинко, най-високото жyже, да си поддържат невижданата корупция и да си пеят патриотичните песенки. Днес Украйна, утре Европа!!!

27

лои

преди 2 години

каква война?имам газ и както искам така продавам!!!!!!кой може да каже на сащ примерно къде и на кого и защо продават??абсурди!!!!! сп2 им излиза в пъти по- евтино!!! не ви ли е ясно!!! а и някой ще играе против мен и аз ще му плащам транзитни таскси!!!!

26

Анонимен

преди 2 години

Ето новини, които идваха приблизително около година назад: Повишението на котировките продължава вече седма седмица. Петролът поскъпва. Поскъпва и газът. От началото на годината (2021) цената на газа скочи над четири пъти - от $270 до $1200 за хиляда кубически метра. Руските океански газовози вече седма седмица правят курсове между п-ов Ямал и Източна Азия по Северния морски път. РФ продава СПГ-газа по $1 200 за 1 000 м3. Руската хазна е препълнена и прелива.

25

Анонимен

преди 2 години

Що трябва да храним пр-остите хохли не ми е ясно, тия са ми далеч по отвратителни от руснаците и нямам нищо протим жужи да ги поодруса

24

Анонимен

преди 2 години

E убаво да си купуват от САЩ той от там е един евтин евтин и никак ама никак няма да ви изнудват за каквото и да било, даже са така добрички от името на тия с-капа-няци и да преговарят с Кувей. Направо се дивя, откъде накъде ще прегонарят те за газ за Европа, полкова ли вече пропаднахме и преговори да не можем сами да водим!!!!