Снимка: Pixabay
fallback

Въпреки, че за една година в Европейския съюз ваксина срещу Covid-19 са получили близо 80 на сто от пълнолетните, страните се подготвят за нова вълна на заразата, причинена от варианта Омикрон, предаде БНР

Заради растящия брой на новозаразените и хоспитализираните здравните власти в Кипър обмислят въвеждането на допълнителни огранителни мерки за новогодишните празници. Едно от възможните ограничения, които се обсъждат, е намаляване на разрешения брой хора за домашни събирания - до 20 души сега.

През последното денонощие Бразилия регистрира 6840 новозаразени с коронавирус и 86 смъртни случая. Страната е на второ място в света по брой на починали, вследствие на Covid. На първо място по този показател са САЩ.

Броят на болните с Covid-19 във Великобритания отбеляза най-високите си нива от месец март насам. Към понеделник вечер броят им е бил рекорден - 8474 пациенти. Това е с 27% повече от миналата седмица и е най-високият брой от месец март.

Здравни власти в Испания за първи път регистрираха над хиляда случая на заразяване с вируса на сто хиляди души след Коледа. Предполага се, че увеличаването се дължи на бързото разпространение на варианта Омикрон.

В опит за справяне с коронавируса, страните въвеждат и нови ограничения.

От днес при влизане в Швеция се въвежда изискване чуждестранните граждани над 12-годишна възраст да представят сертификат за негативен тест, направен през последните 48 часа, независимо от коя държава пристигат, независимо дали са ваксинирани срещу Covid-19 или са преболедували болестта през последните 6 месеца, или не.

Документът трябва да бъде представен на английски, шведски, датски или норвежки език.

Изискването не важи за хора под 12 години, чужди граждани със статут на постоянно пребиваване в Швеция, лица, които са заети в транспортния сектор, в това число моряци, елитни спортни състезатели, сезонни работници, хора, които пътуват по неотложни семейни причини, доставчици на медицински стоки и услуги, както и хора, на които предстои лечение в страната, дипломати и служители на дипломатически мисии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Pink Floyd

преди 2 години

WE DON'T NEED NO VACCINATIONWE DON'T NEED NO COV-CONTROL

72

Истината

преди 2 години

Всъщност кратък преглед към минали пандемии показва ченяма връзка между патогенността на вируса и интензивността илипродължителноста на противоепидемичните мерки.Пандемиите постепенно избледняват тъй като обществото се приспособява към новия патоген и социалния ред се връща към нормалното

71

истината

преди 2 години

Ето една интересна статия - Кога ще свърши пандемията ?Всъщност няма дефиниция на епидемиологичните параметриза край на пандемията обявена от СЗО. Редица историци отбелязват че пандемиите не свършват когато спре предаването на заразата,А по скоро когато болестта престане да бъде във фокуса на широката общественост

fallback