Снимка: БГНЕС
fallback
От днес в Италия влиза в сила използването на така наречения "суперзелен сертификат", който ще се да важи до 15 януари догодина, съобщи БНР. 
 
Суперзеленият сертификат ще получават само ваксинираните и оздравелите от COVID-19. Той е с давност съответно за 9 и 6 месеца. С този документ ще може да се ходи на спортните и културни събития, на дискотека, на ски, в музеите, в заведенията на закрито. 
 
Базовият зелен пропуск, който включва и отрицателен тест, от днес до 15 януари е нужен за градския транспорт, за регионалните и междуобластните влакове, в хотелите и както досега за работното място, влаковете на дълги разстояния, самолетите, плувните басейни и другите спортни съоръжения. При нарушение глобата е от 400 до 1000 евро. 
 
Предпазните маски са задължителни навън в жълтите зони. В белите зони не бяха, но заради коледното пазаруване, на места и там станаха задължителни в търговските централни градски части. 
 
Не са ваксинирани над 6 милиона италианци. Задължително е за здравните работници, училищен персонал, военните и силите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 2 години

Ваксините се провалиха. Само тапите не са го разбрали още.

54

Д.ИВАНОВА

преди 2 години

Ехооо самозабравилите се управляващи чели ли сте стихотворението О,ШИПКА -припомнете си го онлайн на зелен фон

53

Д.ИВАНОВА

преди 2 години

ИЗБИВАТ ХОРАТА,ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ Е НА ПИЕДЕСТАЛ,НО С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ ПО ТЯХНАТА ГЛАВА...ПОЧНА СЕ И НЯМА БЕЗКРЪВНА БОРБА СРЕЩУ НАСИЛСТВЕНОТО"ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ

fallback