Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Заради противоепидемичните мерки в Ротердам, напрежението ескалира. Наложи се да се намеси полиция. Седем души са ранени, двама от които са простреляни от органите на реда, след като протеста прерасна в ожесточени сблъсъци. Най-малко 20 са арестуваните, съобщава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Палежи, оглушителни звуци от взривове на бомбички, хаотични сцени на агресия между протестиращи и полиция - центърът на Ротердам се превърна в арена на сблъсъци заради ограниченията.

Полицията е използвала водно оръдие, за да отблъсне демонстрантите. По думите на униформените ситуацията е била животозастрашаваща. Това е наложило произвеждането на предупредителни и насочени изстрели. Двама души са били ранени. Други петима са пострадали при сблъсъците.

Хиляди се включиха в протеста, който избухна заради налагането на частична карантина в страната. Демонстрациите са и срещу плановете на правителството да въведе здравен пропуск. Той ще дава достъп до обществени места само на ваксинирани и преболедували  COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 2 години

Но те в Австрия са Ваксинирани. Защо ли се заразяват отново и отново? Как така ваксинираните страни се вдигат на протести, та нали ваксината дава свобода според Кацаров? Я, да видим колко страни и с колко % са вакснат и защо се борят за свободата си?

67

Анонимен

преди 2 години

Готови са да воюват с народа си,за да го ваксинират,а уж на него служат,дали?

66

Анонимен

преди 2 години

"После си зависим доживот от правителството." Че ти и досега си зависим доживот от тях. Храната сам ли я произвеждаш? Пътни такси и данъци не плащаш ли? Сам ли се лекуваш? Сам ли се образоваш? Сам ли работиш? За всичко си зависим от държавата.

fallback